Het is aan te raden uw digitale erfenis zo in te richten dat in uw testament aangeeft wie uw digitale erfenis in bezit mag hebben. Dit zal u een hoop rust geven.

Met het goed regelen van uw digitale erfenis kan een nabestaande ervoor zorgen dat uw online profielen op bijvoorbeld social media aangepast of verwijderd kunnen worden. Dit voorkomt de pijnlijke momenten wanneer iemand erachter komt op Facebook dat u na de Facebookfelicitatie overleden blijkt te zijn. Er bestaat namelijk voor de nabestaande een functie in Facebook welke aangeeft dat de persoon overleden is. De pagina verandert dan automatisch naar een “ter nagedachtenis” pagina.

Zo stel Facebook in een “ter nagedachtenis” pagina op.

  1. Stuur Facebook een verzoek voor het aanvragen van de herdekkingsstatus
  2. Beveilig het account goed met een nieuw wachtwoord om te voorkomen dat iemand anders zich bij het account kan aanmelden. De enige persoon die een account met herdenkingsstatus kan beheren, is een contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus

Bron: Facebook

Zo stel een contactpersoon in voor accounts met herdenkkingsstatus

  1. Klik rechtsboven in Facebook op het pijltje naar beneden en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Account beheren.
  3. Typ de naam van een vriend en klik op Toevoegen.
  4. Klik op Verzenden om je vriend te laten weten dat hij/zij nu je contactpersoon voor het account met herdenkingsstatus is.

Bron: Facebook

Categorie├źn: Social media

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!